Sicilië is een apart land, ze bezit 140.000 hectare wijngaarden (een beetje meer dan in Bordeaux) waarvan de meeste rond de Etna liggen, die 25% van het landoppervlakte inneemt. In de Romeinse Tijd was Sicilië bekend om zijn vruchtbare grond, het was de graanschuur voor Rome. Daarna werd het land langzamerhand verlaten maar rond de jaren '50 werd de landbouw (olijven, citrusvruchten, amandelen, ...) en de wijnbouw hernomen. Er was toen enkel tafelwijn, Marsala en Moscato te krijgen. Het klimaat is nochtans gunstig voor de wijnbouw, het regent heel weinig tijdens het rijpen van de druiven, waardoor er minder pesticiden gebruikt moeten worden dan elders.
De inheemse variëteiten voor de witte wijnen bestaan o.a. uit grillo, catarratto, muscat en natuurlijk malvasia. Voor de rode wijnen zijn de wijngaarden beplant met inzolia, malescese, nerello en de topper uit het rijtje, nero d'avola. Deze laatste variëteit gedijt hier zeer goed. Ze geeft een fruitig karakter aan de wijn, veel finesse, typiciteit en natuurlijk veel alcohol. Sinds de jaren tachtig is heel Sicilië eveneens aangeplant geworden met de onafwendbare internationale variëteiten zoals chardonnay, cabernet sauvignon en syrah.
Cosi É betekent "zoals u wilt". De nero d'avola druif is wijdverspreid in Sicilië maar is eigenlijk afkomstig uit de regio Trapani.
Grillo, is een Siciliaanse druivensoort die bestand is tegen hoge temperaturen. “In Purezza”, wat “zuiverheid” betekent, verwijst naar de selectie van percelen waaruit deze witte wijn is samengesteld, op een hoogte van meer dan 700 meter in de heuvels van Palermo. Deze wijn drukt een diepe band uit met zijn Siciliaanse terroir.
Deze wijn is afkomstig van wijnstokken die op 700 meter hoogte groeien in de heuvels van Palermo. Deze wijn belichaamt de essentie van zijn Siciliaanse terroir, met een frisheid en zijdezachte tannines die hem elegantie en rijpingspotentieel geven. Typisch voor Sicilië onthult het druivenras frappato, dat meestal licht is, hier al zijn rijkdom.
In Siciliaanse legenden komen de Sarena's (Sirenen) met hun verleidelijke charme uit het water om mannen te verleiden en hun toekomst te voorspellen.
Sollazzo komt uit het Latijn en verwijst naar de tuinen van verfijnde Siciliaanse paleizen, met hun overvloedige vegetatie, citrusvruchten, bloemen en palmbomen, waar het geluid van fonteinen te horen is.
De naam Floriant is die van de Siciliaanse held die een Byzantijnse prinses kidnapte om later met haar te trouwen en daarmee voor vrede zorgde tussen de twee beschavingen.
Fermato 125 is een unieke witte wijn gemaakt van Carricante druiven die groeien op de hellingen van de Etna. Deze wijn drukt alle rijkdom en complexiteit van het vulkanische terroir van de Etna uit.
-10,00 %Fermato 125, geïllustreerd door het trammetje dat toeristen naar de top van de Etna brengt, is ook een unieke rode wijn, gemaakt van Nerello Mascalese druiven die op de hellingen van de Etna groeien. Deze wijn drukt alle rijkdom en complexiteit van het vulkanische terroir uit.
-10,00 %Deze witte wijn vertegenwoordigt de ultieme verfijning van het huis, het is een blend van twee inheemse druivensoorten met een Franse variëteit, bijna zonder hout, alleen met een aangepaste vinificatie om een perfecte balans te verkrijgen die een rijke en evenwichtige smaakervaring biedt. Daarom noemen ze deze wijn 'Viafrancia', omdat hij een beetje op de Franse manier is”.