Sarrasine is een veldnaam van een koele vallei op de gemeente Berrias-et-Casteljau. Alleen de eerste gisting wordt nagestreefd met strikte temperatuurcontrole en rijping op de gisten gedurende enkele maanden om de textuur en aroma's van de druivensoort te extraheren. Dit is het resultaat van 5 jaar studie met het team van Dubourdieu, overgenomen door Valérie Lavigne.
Dit kleine kelder in het hart van de Corbières werd in 1914 opgericht door jonge vrouwen die van hun mannen werden gescheiden door de oorlog. Vandaag de dag zijn de 8 families die deel uitmaken van de coöperatie toegewijd aan een HVE en biologische aanpak en hebben ze elk hun eigen cuvées. Deze cuvée komt bijvoorbeeld van de familie Marserou, waar de broers en zussen hard werken op het land in naam van het erfgoed, de schoonheid en de belofte van morgen.
Sauvignon geeft uitstekende resultaten op deze Languedoc streek. Gérard Bertrand kan worden beschouwd als een blending kunstenaar die er altijd in slaagt om producten te maken die emotie geven.