Paniza is een klein dorp dat 280 zielen telt en waar wijn wordt gemaakt sinds het Romeinse tijdperk. Alle dorpelingen werken er in de wijnbouw. De wijn wordt gemaakt van 60% tempranillo en 40% grenache.
De appellatie strekt zich uit over de gemeenten Rasteau, Sablet en Cairanne, waar de meeste naar het zuiden gerichte grenache-druiven door de Combes tegen de Mistral worden beschermd. Een van de beste terroirs in de Rhône voor grenache noir.
Lirac ligt op de rechteroever van de Rhône, aan de overkant van Châteauneuf-du-Pape. Als Châteauneuf-du-Pape de koning is, dan is Lirac op zijn minst de kleine prins. De bodem bestaat uit zeer fijne en brokkelige zandsteen, "safres" genaamd.
Dit is een schitterende cru van onze landgenoten Guy en Ambroise Vanlancker, op de vestingmuren van La Livinière. De druiven worden met de hand geoogst (50%), gesorteerd en geselecteerd per perceel, ontsteeld en vergist in stalen vaten, de hoed wordt handmatig ondergedompeld en de wijn geheveld. De assemblage vindt plaats aan het begin van het jaar door de beste vaten te selecteren.
Deze wijn komt van het wijnhuis Aghione, midden op het île de Beauté, ander naam voor Corsica. De wijnmakers zetten zich daar in voor duurzame productie, van de wijnstok tot de kelder en het glas. Deze rode wijn is gemaakt van niellucciu en syrah druiven, die de wijn zijn Corsicaanse karakter geeft.