Rully 1er Cru, Philippe le Hardi

We bevinden ons in het zuiden van het hertogdom Bourgondië, waar al sinds de middeleeuwen Chardonnay-wijnstokken groeien op de glooiende hellingen van klei en kalksteen. Het Domaine de Philippe le Hardi heeft een aantal Premier Cru wijngaarden in Rully en nog veel meer in het naburige dorp Mercurey. Deze worden allemaal gevinifieerd op het nabijgelegen Château in Santenay.

Prijs vanaf €40,95

Bekijk wijnfiche

Kleur Wit
OorsprongHet feit dat ze niet het klimaat van de Premier Cru vermelden, zoals Moulène, Préau, Marissou, enz. betekent dat het blends zijn van Premier Crus. Ze profiteren echter allemaal van een noordoostelijke ligging, verspreid over Chagny en Rully in het zuiden van de Côte d'Or, in Saône et Loire. De wijnstokken staan aangeplant op klei-kalksteenbodems met een dichtheid van 9.000 wijnstokken per hectare.
Druif100% Chardonnay
VinificatieAlcoholische en malolactische gisting in houten vaten, gevolgd door rijping: 100% vaten gedurende 12 maanden, waarvan 10% nieuwe vaten.
DegustatieEen heerlijk fruitige neus van peer, perzik en abrikoos, met aangename florale tonen van lindebloesem en acacia). In de mond verschijnen aangename aroma's van gedroogd fruit, terwijl het evenwicht wordt geboden door een onmiskenbare rondheid en frisheid.
Houdbaarheid2-7 jaar
Ideale serveertemperatuur12-14 °C
Suggesties gerechtenHet gaat waar een goede witte Bourgogne nodig is. De oenoloog van het domein raadt kreeft aan.

Over het domein:

Philippe le Hardi

Het Château de Santenay is hernoemd naar een van de illustere eigenaren, Filips II, hertog van Bourgondië, die op 14-jarige leeftijd de bijnaam de Stoute kreeg vanwege zijn moed. Hij was verantwoordelijk voor het beroemde decreet uit 1395 dat alle andere druivensoorten dan Pinot Noir uit de Bourgogne verbood. Vandaag de dag beslaat het domein meer dan honderd hectare verspreid over de Bourgogne. De eigenaar, Crédit Agricole Grands Crus, heeft de financiële middelen om te investeren in indrukwekkende kelderuitrusting, allemaal gehuisvest in 15e-eeuwse gewelfde kelders. Het jonge, getalenteerde team, dat allemaal in illustere wijnhuizen heeft gewerkt, heeft maar één doel: de kwaliteit verbeteren. Een van hun doelstellingen is om tegen 2024 biologisch te gaan produceren. Met hun toewijding aan kwaliteit, hun kennis van het vak, hun eigendom van uitzonderlijke wijngaarden en zo'n rijk verleden, kunnen we alleen maar een rijkelijk heden verwachten.

Accessoires

U kan geen accessoires bestellen zonder wijn.