Het is een assemblage van verschillende cuvées in de Ferraton huisstijl. De meerderheid Grenache biedt aroma's van rijp fruit, de Syrah voegt kruidige nuances en een toets van frisheid toe, en de Mourvèdre draagt bij aan de structuur en complexiteit van de wijn.
Een essentiële cuvée van de appellation, het vlaggenschip van Ferraton Père & Fils. Een soepele, heerlijke wijn die het fruit en de kruiden tot uiting laat komen. De wijnstokken van 100% Syrah staan in de gemeenten Mercurol en Beaumont-Monteux, ten oosten van Tain. De hele oogst wordt ontsteeld. Extractie door middel van onderdompeling en overheveling in de kelders van Ferraton in het centrum van Tain l'Hermitage. Een deel van de wijn rijpt vervolgens 12 maanden in vaten.
De calendas, de dagen van de nieuwe maan, symboliseren het verlopen van de tijd. Deze natuuradem, onderbroken door de maancycli, biedt zich het hele jaar door aan de zintuigen van de wijnbouwer aan. Het is ook de uitdrukking van een groots terroir gekweekt zonder pesticiden in de appellatie Crozes-Hermitage.
Dit is een historische cuvée van Ferraton Père & Fils, een domein gekocht door Michel Chapoutier. De wijn is volledig gemaakt van marsanne, die bloemiger en minder oxidatief is dan roussanne. De wijnstokken komen uit Mercurol, het dorp naast Hermitage in de Drôme.
Hij is gemaakt met 100% Marsanne van zure granietbodems in de voorgebergte van het Centraal Massief. Het uitzicht over de Rhône is magisch. De appellation produceert slechts 10% witte wijn. Het werk is handmatig en veeleisend vanwege de steile hellingen.
Alle kennis van het huis Ferraton Père & Fils zit vervat in deze wijn.
Condrieu is het dorp waar het favoriete terroir van de viognier druif zich bevindt. De wijnstokken staan aangeplant op steile hellingen die zijn aangelegd in kleine, zeer smalle terrassen die worden ondersteund door lage muurtjes, dus al het werk wordt met de hand gedaan.
Eén van de meest prestigieuze wijnen van de Rhône, geproduceerd van syrah en 18 maanden gerijpt in eiken vaten. De bodem is zo steil dat de wijnstokken ondersteund worden door lagers en omzoomd worden met lage muren.
De grote wijn van Ferraton Père & Fils, unaniem geprezen door de vakpers. Gemaakt van Méal, een historisch terroir op de hellingen van Hermitage, op terrassen van opgerolde kiezels. Hij produceert grote gastronomische wijnen die krachtig, subtiel en fruitig zijn.